VoorhoutAlert Reglement

VoorhoutAlert is een serieus initiatief om de criminaliteit te verlagen in de wijken van Oegstgeest. Om ervoor te zorgen dat het geen zooitje wordt in de groepen gelden er een aantal regels.Hoe gaat VoorhoutAlert te werk?

Je moet minimaal 18 jaar zijn om deel te mogen nemen aan VoorhoutAlert.
Je bent woonachtig in Voorhout.
Alleen spoedeisende verdachte situaties, aanvullingen hierop, vermiste personen en spoed EHBO situaties kunnen in de WhatsApp groepen worden gemeld.
Om afhakers te voorkomen willen we de volgende berichten niet in de groepen: Duimpjes, bedankjes, discussies, etc.
Antwoord alleen als je iets waardevols kunt toevoegen aan een bericht. Voorkom onnodige berichten. Heeft u n.a.v. een bericht in een WhatsApp groep een vraag? Mail deze dan via het contactformulier op deze website.

Stappenplan

Verdachte situatie? Bel altijd eerst 112 en meld daarna de situatie uitgebreid in de WhatsApp groep. Meld ook dat u 112 gebeld heeft om onnodige reacties te voorkomen.
Alleen ter ondersteuning van een signalement kan een foto in de WhatsApp groep worden gedeeld. Echter, pas hiermee op want iedereen kan deze foto’s (per ongeluk) delen op Facebook, Twitter of Instagram. Dat is niet toegestaan! Foto’s uit de WhatsApp groepen mogen niet worden gedeeld op social media in verband met de privacywetgeving.
Op (ruime) afstand volgen van een verdachte is mogelijk. Loop echter nooit de politie in de weg. Is de politie gearriveerd? Neem afstand!
Een verdachte is onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Veroordeel nooit iemand in een WhatsApp groep.
Geweld tegen of vrijheidsbeneming van personen is absoluut niet toegestaan, tenzij er sprake is van zelfverdediging of als de personen op heterdaad zijn betrapt bij bijvoorbeeld een inbraak. Luister altijd naar de aanwijzingen van de politie.
Luister altijd naar de aanwijzingen van de politie.S.A.A.R. methode:

Signaleer - neem verdachte situaties waar
Alarmeer - bel de politie via 112
App - stuur een bericht in de WhatsApp groep
Reageer - verstoor een verdachte situatie